onsdag 27 juni 2012

Portföljpresentation

Min portfölj består idag av följande innehav och fördelning

AQ Group 12,3%
Avanza Bank Holding 13,3%
Exelon Corp 24,1%
Fortum 28%
Ratos 10,8%
Sampo A 11,6%

Totalt: 100%I mångt och mycket känner jag mig nöjd och lugn med mina innehav, jag har inga stora medel att köpa med utan sparar varje månad och köper då det uppstår ett tillfälle. De bolag jag är mest sugna på, och helst hade sett i portföljen från start är H&M och SKF. De får dock vänta tills de behagar sjunka till nivåer jag känner mig lugn nog att investera i dem. Även amerikanska konsumentjättar står på intresselistan.

Ratos är egentligen det enda bolag jag känner mig osäker med i min portfölj och det närmaste en "krydda" jag haft. Jag sålde bolaget nära toppen förra året för 126 SEK och köpte in mig igen på 66,47 SEK. Jag gick sedan helt likvid i slutet av maj, början av juni och har precis nu börjat bygga upp en portfölj med fokus på värde- och utdelningsinvestering.

Jag besitter ingen som helst kompetens att göra en ordentlig analys av Ratos och skulle troligtvis känna mig lugnare utan bolaget i portföljen. Måste erkänna att det var den höga direktavkastningen som lockade.

Jag tror Ratos kommer få det svårt att behålla samma höga utdelning utan att belåna sig. Om de kan fortsätta göra lika lysande förvärv och försäljningar låter jag vara osagt. Bolaget handlas fortfarande till en premie, om än en mindre än för ett år sedan, men skulle framtiden visa sig mörk tror jag det finns en rätt stor nedsida, dels att kursen sjunker och bolaget därefter handlas med rabatt, men även att de kommer få det tuffare att göra lika fina affärer som 2000-talets första decennium.

Ja det kanske märks att jag har svårt att få in mitt långsiktighetstänk när det gäller Ratos. Men jag vill inte göra något förhastat och väntar för att se vad Susanna Campbell går för.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...