lördag 15 september 2012

Månadsuppdatering september

Så har de två första veckorna som student passerat och hetsen börjar avta. Under den senaste månaden har jag flyttat, bekantat mig med två nya städer, en hel massa nya kurskamrater och försökt upprätta någon slags rutin där jag försöker hinna med plugg, träning, matlagning och nöje.

Att ta med matlåda är en ny rutin för mig som jag försöker hålla hårt på. Bara jag avsätter lite tid en eller två gånger i veckan så har jag mat för hela veckan sen. De senaste två åren har jag ätit mina luncher ute men på studiebidrag är det nog inte att rekommendera. :-)

Så, vad har hänt med portföljen sen jag skrev senast?
Inga nya inköp har gjorts. Exelon delade ut sin kvartalsutdelning för september häromdagen och jag har tillfört en del likvider vid tre olika tillfällen då jag upptäckt att jag bör klara mina buffertkrav som student utan större problem.

Fördelningen ser nu ut på följande vis.

Mina enskilda innehavs totala utveckling sedan inköp:
AQ Group +11,7%
Avanza +7,4%
Fortum -3,5%
Sampo +25,5%
Exelon -8,6% (Inklusive 1/4 utdelning)
Munich Re +10%

Totalt har portföljen hittills avkastat +3,9%

5 kommentarer:

 1. Fin portfölj!

  Angående Exelon har defensiven hoppas av tåget, se http://www.defensiven.com/2012/08/saljer-exc-pga-samgaendet-med-ceg.html
  Själv funderade jag på den innan, men blev lite tveksam efter det. Är det möjligen en säljkandidat eller hänger du kvar?

  Lycka till med studentlivet!

  Mvh
  Gustav

  SvaraRadera
 2. Vad har du för inköpskostnad på Avanza Bank?

  SvaraRadera
 3. @Gustav
  Tack! Har noterat det men jag hänger kvar tills vidare :) Exelon och Fortum agerar inom någotsånär monopolliknande situationer och jag tror därför att det bör vara relativt defensiva investeringar men räknar inte med någon hisnande avkastning.

  Som jag ser det kan jag tänka mig att avyttra antingen det ena eller andra företaget i framtiden men kommer fortsättningsvis vilja ha en exponering mot elsegmentet (eller vad man nu ska kalla det). Vi får se vilken som går bäst helt enkelt. Båda företagen står ut som de bästa alternativen i min mening där de agerar geografiskt. Sen kan man ju ifrågasätta om uppköpet av CEG var ett misstag på samma vis som man kan ifrågasätta Fortums rysslandssatsning. Framtiden får som bekant utvisa och förhoppningsvis har jag en någorlunda säkerhetsmarginal på min sida för de P/E multiplar jag betalat.

  @Conny
  Snittkostnaden är 141kr

  SvaraRadera
 4. Hej,
  ska bara säga att jag tillfälligt tar bort dig ur min blogglista (pga inaktivitet). Men börjar du skriva igen är det bara att kontakta mig så lägger jag till dig.

  Lycka till med studierna förresten!

  Mvh
  Gustav

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag har inte varit en särskilt aktiv skribent :-) men jag har följt bloggarna under tystnad och fortsatt rått om min portfölj under tiden.

   Tack för lyckönskningarna och detsamma med portföljen!

   Mvh
   AF

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...