tisdag 3 juli 2012

Exit: Ratos - Inköp: Avanza

Idag sålde jag hela mitt innehav i Ratos för 67,45kr/aktie och köpte för pengarna aktier i Avanza för 135,75kr/aktie. Det kändes rätt att passa på då det blev en marginell vinst på mina Ratos-aktier samtidigt som Avanza sjunkit ytterligare två procent mot igår.

Som jag skrev i förra inlägget vill jag fortsätta öka i Avanza och jag har ständigt varit oroad över mitt innehav i Ratos. Jag tror Ratos kan bli en bra investering och kommer fortfarande bevaka bolaget, men innan jag fått känn för vilket spår nya VDn kommer ta och ifall de kan fortsätta leverera fina försäljningar så kommer jag nog inte se mig själv som en delägare i bolaget förrän kursen närmar sig det egna kapitalet.

Med det sagt så finns det så klart en risk att jag har fel i min försäljning, men att sälja och köpa in mig billigare i Avanza gör också att jag kan känna mig lugnare och "sova bättre om nätterna". :-)

Snart dags för Avanzas rapport. Jag hoppas så klart att banken blir ännu billigare.

Så här ser min portföljfördelning ut efter denna dag:

Portföljens fördelning 2012-07-03

2 kommentarer:

 1. Hej,
  Fann din blogg för en liten stund sedan och läste din "Om/Varför". Slogs nästan med häpnad över hur lika vi där tänker. Startade min blogg för bara någon dag sedan, för att sporra mig själv och lära mig mer kring investeringar och privatekonomi.
  Lycka till med ditt sparande och blogg!
  mvh Pappas pengar
  http://pappaspengar.blogspot.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej,

   Ja jag tror många av oss är ganska likasinnade på den punkten även fast man har andra helt olika intressen vid sidan av också. Kul att du hittade hit! Spanade in din blogg också, får gratulera till gratismålet på Statoil ;-)

   Hoppas du kommer underfund med vilken investeringsmetod du vill använda. Det finns ju en uppsjö! För ett mer långsiktigt investeringsperspektiv kan jag tipsa om bloggaren http://40procent20ar.blogspot.com/ som har otroligt många bra inlägg. Lundaluppen ( www.lundaluppen.se ) skriver just nu en bloggserie om Benjamin Grahams bok The Intelligent Investor. Kika in hans bloggserie och skaffa boken om du tror det kan vara något för dig :-)

   Tack för lyckönskningarna, det samma till dig!

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...