tisdag 31 juli 2012

Har inte somnat

De senaste dagarna har jag försökt fördjupa mig inom några olika områden och ju mer jag läser och lär mig desto mer intresserad blir jag, och desto mer läser jag. :-) Den låga aktiviteten på bloggen de senaste dagarna beror just på det (även om lite bad och några öl kom emellan i helgen också).
Något av det jag försöker lära mig mer om just nu är REITs och kassaflödesanalyser och förhoppningsvis lägger jag snart ut lite beräkningar jag gjort och hoppas även så klart att jag får lite synpunkter på dem!

Vad nytt? Jag har inte gjort några inköp för summan jag avsatte från julilönen på grund av ett par olika anledningar; Delvis behöver jag räkna på hur mycket jag kommer behöva anstränga mig för att nå mitt egna buffertkrav för min kommande studieperiod, delvis vill jag inte koncentrera portföljen för mycket. Jag tycker fortfarande av de innehav jag har att Avanza & Fortum ser köpvärda ut. Men jag vill gärna plocka in ett till bolag och har därför kollat på fyra-fem stycken andra bolag men stött på problem och besvikelser. Ett par av dem kräver vidare analyser vilket jag kommer publicera på bloggen i sinom tid men eftersom jag inte trillat över något övertygande investeringsobjekt ännu så sitter den summan i vänterummet tills vidare.

Spontant känns det riktigt att plocka in ett till bolag som handlas i EUR pga den historiskt förmånliga valutakursen som råder just nu. Det finns en risk att jag tar rygg på en av mina bloggrannar och en väldigt känd investerare vars namn skall förbli onämnt i detta blogginlägg.

Tja... vad mer? Portföljens värde har sjunkit 4,5 procent sedan start, ej inräknat likvider ämnade för aktiehandel som ligger redo för börsen. Framöver kommer jag nog hålla mig till kvartalsrapporter vad gäller min portföljutveckling utöver de inköp, försäljningar och utdelningar som sker. Däremot kan det nog bli ett par inkomstbudgetar när jag måste börja anpassa mig efter studiemedel istället för lön.

2 kommentarer:

 1. Har precis hittat till din blogg och kommer följa den med intresse.
  Precis som dig så kikar jag på bolag som handlas i EUR men har svårt att hitta rätt. Äger redan Fortum och vill utöka med ytterligare bolag i portföljen så att öka i Fortum är inget alternativ.

  Så nu hoppas jag du kommer med intressanta förslag bolag som man kan titta vidare på själv :)

  SvaraRadera
 2. Välkommen!
  Ja det finns ju en uppsjö av bolag som handlas i euro. Bloggaren Spartacus har analyserat väldigt många bolag på helsingforsbörsen så hans blogg är en utmärkt startpunkt om man vill veta vad som döljer sig bakom de finska bolagen.

  Defensiven har skrivit en del om franska och spanska bolag som så klart också handlas i euro.

  Själv kollar jag på Munich Re som Gustav skrev om nyligen, och där hamnar troligtvis mitt nästa köp.

  Lycka till:-)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...